Scarecrow (FR), BeatKOHO (HU), DJ Q-Cee (HU) @ A38, Budapest

Írta: Oszi  |  Kategória: Koncertek

Pesti Estek: Scarecrow (FR), BeatKOHO (HU), DJ Q-Cee (HU).

Facebook esemény

Egy zseniális francia zenekar, ami magával ragadó módon ötvözi a hiphopot és a bluest: ez a Scarecrow. A toulouse-i kvartett fantasztikus groove-okat varázsol régi blues-hangmintákból, és ezekre nyomja politikus-ironikus szövegeit. B.B. King + MC Solaar = Scarecrow.http://www.a38.hu/hu/program/scarecrow-fr-beatkoho-hu

A toulouse-i Scarecrow receptje a lehető legegyszerűbb a világon, és éppen ezért működik. A két nagy amerikai stílust, a bluest és a hiphopot hozza össze. Az énekes-gitáros Slim Paul mintha egyenesen egy New Orleans-i fesztiválról érkezett volna, míg a rapper-turntabler Antibiotik meg mintha a keleti part dumáit hozná. A két világ közös alapja a mindent elsöprő groove, a pattogós-funkos basszusmenetek.

Ebből a zseniális elegyből áll össze a Scarecrow zenéje, ami színpadon hatalmasat üt: lüktető, lelkesítő és eredeti. Dr. John és B.B. King találkozik a modern nagyvárosi hiphoppal, a végeredmény pedig pont olyan, mint egy jól eltalált mashup, csak éppen élőben. A Scarecrow blues-hiphopjánál nem sok izgalmasabb dolog van jelenleg Franciaországban.

A dunaújvárosi BeatKOHO 2010-ben alakult, bár a tagok korábban már számtalan zenekarban és zenei stílusban próbálkoztak. Talán éppen ez utóbbinak köszönhető az együttes változatossága: rap, hiphop, funk, soul és némi elektronika is megfér egymás mellett a BeatKOHO zenéjében. Hamar összehaverkodtak a Hősök csapatával, Németh Juci is melléjük állt, így aztán nem csoda, hogy felvételeik dugig vannak jobbnál jobb közreműködőkkel. Juci mellett Eckü, a Budapest Voice-os Kiss Flóra, Marge, Maszkura és sokan mások dolgoztak a BeatKOHO-val, ami hamar a Petőfi Rádió egyik sokat játszott produkciója lett.

Jegyár: 500 Ft, elővételben kapható. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A koncert támogatója a Francia Intézet, médiapartner a Pesti Est.

 

Leave a Reply