BeatKOHO – Fújd ki! (2012)

Author: Oszi

Az alábbi felületeken meghallgathatod Fújd ki! című lemezünket:

PRESS KIT ↓ (2016-os logók, mintaszöveg, fotók)

A lemezről

A Fújd ki! című albumunk az elmúlt 2 év eredménye. A BeatKOHO azért alakult, hogy élő hiphopot adjon elő, élő basszussal, élő dobbal, hogy amolyan “what you hear is what you get” elven ugyanaz szólaljon meg majd egy albumon, ami a koncerten. Ezt sikerült elérni, és ennek a munkának egy állomása az album.

Eleinte Joe korábbi zenéiből a legfontosabbakat szerettük volna élőzenére átdolgozni, ezzel rengeteget szenvedtünk, mert nem akartunk belőlük teljesen új zenét csinálni – a Rám e város (01), Vadon (02), Értem a lényeget (03), City light (07), Kulisszák mögött (08) és a Prolitika (09) trackek Joe korábbi munkáira alapozott, illetve Prolitika című EP-jéről való számok élő átdolgozásai. 2011-ben lenyomtunk egy koncertet a Hősökkel, ide főleg ezekkel készültünk. A lemezen ennek nyomát a Hősök Dunaújvárosban élő producere, Mr. Joeker keze munkája örökíti meg, az ő zenei alapjából alkottuk az Édesanya (11) című számot, valamint a Rám e városhoz (12) Mr. Joeker készített nekünk egy saját átdolgozást, ahogy a Solarcube (13) is hozzájárult a lemezhez egy drum and bass verzióval.

Több próbahely és rengeteg munka után kezdett megjelenni a zenekar saját soundja, 2012-ben részben azért, hogy biztosan összeálljon a színpadi programunk, tehetésgkutatókra neveztünk be.

Az R33 Tehetségkutató sokat adott, 250 jelentkezőből a 2. helyen végeztünk, nagyon jó munkakapcsolatok szövődtek, a verseny során Varga Zsuzsa, Máté Szabi, Keleti András és Németh Juci szakmai ajánlásai alapján alakultunk tovább, és így vált a zenekar részévé második MCnk Back, és az élő hiphop megjelenést hitelesebbé tevő DJnk, Krossy. A verseny nevezés hozadéka az is, hogy Németh Jucival elkészítettük a Kicsit mindenkié (06) című felvételt, és az album is az R33 Stúdióban készült, amiért köszönet Pernyének és hangmérnökünknek, Lászlóffy Andrásnak, valamint a szintén dunaújvárosi születésű Dimanovski Natinak, aki az Óperentzia zenekarból adta kölcsön magát a stúdióban, és három felvételünkön közreműködik.

Az A38 Talentométer versenyen 565 jelentkezőből már ezzel a csapattal álltunk fel a 12 döntős zenekarral, innen származnak koncertvideóink, és itt kötöttünk barátságot az AfroDZAQM reggae zenekarral, akikkel 2012. október 12-én hazai pályán, a dunaújvárosi Terminál bárban mutatjuk be a lemez teljes anyagát élőben, amikorra a lemezhez kézzel fogható formában is hozzájuthattok.

A versenyek alatt szépen összeállt a koncertprogramunk, minden számhoz HD minőségű vetítéssel, az Augusztushoz (05) elkészült első klipünk, az MR2 Petőfi Rádió Vadonat című műsorában elhangzott a Fújd ki! (10) és az Ez az én földem című dalunk (04), utóbbihoz még idén szeretnénk újabb klipet forgatni. Hallgassátok sokat, mert ez az, ami igazán közel áll hozzánk, és a teljes BeatKOHO csapat alkotói legódarabkáiból található benne egy-egy darab. Nagyon szerettük volna, hogy ezt a számot, és az összes többit is végre eljuttathassuk hozzátok, de nem szerettük volna egyesével, a teljes albumnak el kellett készülnie. Elkészült, most már visszavonhatatlanul a tiétek is, azaz KICSIT MINDENKÉ, töltsétek, hallgassátok, és ha egyszer élőben láttok a színpadon, hadd halljuk üvöltve, melyiket szeretitek a legjobban. Vannak hangszereink, nem félünk használni.

Köszönjük, hogy érdeklődsz, jó szórakozást! Béke!