Parádi Albert (Evil)

Author: albi

beatkoho-2014-albi1975-ben 48 cm teljes hosszúsággal láttam meg galaxisunk megsárgult napját Dunaújváros egén. Zenész apám hamar megszerettette velem a zenét, mely egy ideig csak lappangott bennem, aztán hirtelen felszínre tört és azóta sem hagy „békén” !

15 éves koromban kezembe kerül egy elektromos gitár, ez meghatározó pillanat volt a számomra, másnap beindult a vezérhangya az agyamban azóta folyamatosan gitározok és zenekarokat szervezek / alapítok . Az említésre méltóbb zenei tanulmányaimat magántanárnál (3 év), a többit Dunaújvárosi garázszenekarokban szívtam magamba. Első zenekaraiban mint gitáros dalszerző tevékenykedtem (Ripe old Age, Roden Hód, Fate). Aztán 2000-ben hangszercsere, basszusgitárosként folytatódott a zenei tevékenységem, mely kellemes és izgalmas új zenei feladatok elé állított és állít azóta is! Kisebb nagyobb sikerek kísérték utam, egy-két tehetségkutatón sikerül díjakat nyernünk, pl. 3 nap stúdióidőt az MR2 8-as stúdiójában.

A leghosszabban tartó és említésre méltóbb zenei társulásunk a Lotus nevű formáció volt, 5 saját kiadású lemezünk látott napvilágot 2002 és 2006 között, és sokat koncerteztünk élvonalbeli zenekarokkal pl: Quimby, Galapagos, StereoMilk, HS7, Fish, Varga Zsuzsa, Kelemen Angelika csak az ismertebbeket említve. A Lotus teljesen egyedi dalokból építkezve írta zenéit, csapongtunk az alternatív rock-on át, a funky, drum&bass elemeken át, végül a reggae stílusnál megállapodva névváltoztatással élve alakult át Hecho A Mano nevű zenekarrá, mely a közben keletkező belső viszályok miatt már nem is lépett soha színpadra, mindössze egy 3 számos demo őrzi emlékét.

Ekkortájt az akkori dobosunkkal ketten kiváltunk a zenekarból, mely addigra már ötletszegényen görcsösen működött. Pár héttel később csatalakoztunk a PlainCard zenekarhoz, mely egy kész albummal rendelkezett, de az élő színpadi megjelenéshez dobost és basszusgitárost kerestek. Meghallgattuk a zenei anyagot és betársultunk a zenekarba. A dalok minimális változtatásaival 3 hónap alatt koncertkésszé érett a brigád, és számos fesztiválon játszottunk, majd szűk 1 év fennállás után az alapító váratlan döntése miatt, mely szerint Ausztriában folytatja az életét, és felhagy a zenéléssel, minden tervünk köddé vált. Ekkor folytattam a keresgélést zenészek után, de mivel nem találtam komoly és közös beállítottságú és képzett zenészeket 2010 márciusáig újból gitározással és zeneszerzéssel foglalkoztam (nosferatoval) a basszerozás mellett. Persze a zenekar keresés / alapítás folyamatos gondolata mellett.

Zenekaraim

  • Ripe old Age 1994
  • Roden Hód 1995 – 1999 ( demo kazetta 4 számmal )
  • FATE 1999 – 2000 ( demo CD 3 dallal)
  • Ambrozia 2000 – 2001
  • Lotus 2001 – 2006 ( 5 magánkiadású CD lemez )
  • Hecho A Mano 2006 – 2007 ( demo 3 számmal)
  • PlainCard 2007 – 2008 augusztus 20. ( CD album 8 dallal )
  • Zeneszerzős évek 2008 december – 2010.március
  • BeatKOHO 2010

Minden eddigi zenésztársamnak köszönet, mert jó és fontos út volt számomra ez, minden nehézség ellenére előre vitt és megcsiszolt ez az elmúlt 17 év. Mindenkitől tanultam, köszönet érte. A PlainCard kivételével minden zenekarom alapítója is voltam egyben, a sok újrakezdés ellenére töretlen a zenébe és a zenészekbe vetett hitem, hiszen a zene, a zenélés fontos és elválaszthatatlan részévé váltak életemnek. Már nem élhetek másként, zenélek, szervezgetem a zenekart és szövöm az álmaimat. A történet sokkal részletesebb, sok esemény, kellemes és kellemetlen élménnyel, talán egy könyv is megtelne vele, de maradjanak ezek a személyes emlékeim.

Jelenleg a BeatKOHO a „hajóm”, melyben együtt ülök másik három figurával, akikre büszke vagyok és remélem egyszer jó helyen kötünk ki. Addig és utána is zenélünk…